standard-title DRENAJ LIMFATIC

DRENAJ LIMFATIC

Drenajul limfatic este un masaj uşor combinat cu aplicarea presiunii uşoare asupra ganglionilor limfatici, puncte cheie din organism unde se adună toxine pentru a fi drenate în sistemul circulator limfatic. Ganglionii limfatici se găsesc în regiunea gâtului, a sânilor, abdomenului, în zona inghinală şi a genunchilor.

Limfa este un lichid care circulă prin sistemul limfatic, rolul acesteia fiind acela de a elimina toxinele din organism. Aceasta se adună în ganglionii limfatici, iar masajul în punctele unde se găsesc aceştia stimulează eliberarea toxinelor din ganglioni. Implicit, este stimulat sistemul imunitar şi se tonifiază pielea. Masajul ganglionilor este însoţit de cel pe traseul vaselor limfatice pentru drenarea limfei.

Specialiştii spun că drenajul limfatic asigură o curăţire şi o regenerare profundă a organismului, de aceea, îl recomandă în completarea regimurilor de detoxifiere pentru un rezultat optim. Tot prin drenajul limfatic se stimulează eliminarea apei stagnante din organism şi se ameliorează aspectul de coajă de portocală a pielii, mult temuta şi nedorita celulită, care deşi nu este o boală, afectează starea de bine a majorităţii femeilor.

Ce contraindicatii are drenajul limfatic?
– Contraindicatiile de care trebuie sa tinem cont sunt:

  • infectiile acute;
  • sindroamele febrile;
  • inflamatiile la debut;
  • trombozele venoase;
  • afectiunile cardiace majore decompensate, respectiv angina pectorala, obstructiile coronariene si valvulopatiile semnificative, insuficienta cardiaca.
  • Alte contraindicatii sunt hemoragiile si procesele neoplazice active, in aceasta ultima situatie, contraindicatia se adreseaza mai mult terapeutului pentru inlaturarea oricarei suspiciuni de agravare a starii pacientului.

Cat de des trebuie sa se apeleze la aceasta procedura?
– In general, sunt indicate 3-4 sedinte pe saptamana. In cazul persoanelor aflate in concediu intr-un centru de sanatate, se pot face sedinte zilnice timp de o saptamana, dupa care trebuie sa existe o pauza de alte 7 zile.

 

Tratament celulita