Microdermabraziunea este un tratament de cosmetica faciala care presupune exfolierea tegumentului cu dischete abrazive cu pulbere de diamant hipoalergenice asigură un mai bun control asupra peelingului mecanic astfel realizat. Se obtine eliminarea stratului cornos al tenului – acel strat al pielii alcatuit in principal din celule moarte. Exfolierea acestui strat prin microdermabraziune aduce dupa sine o excelenta regenerare celulara, si reechilibrarea fibrelor de elastina

Efecte microdermabraziune

Prin microdermabraziune se realizeaza o excelenta stimulare a productiei de celule noi, o accelerare a productiei de colagen si elastina prin presiunea negativă exercitata simultan cu forţa abrazivă a dischetelor de diamant pentru a dubla eficienţa exfolierii straturilor superficiale ale pielii.

Microdermabraziune

Cum se desfasoara o sedinta de microdermabraziune?

Microdermabraziunea este o terapie non-invaziva, care actioneaza doar asupra straturilor superficiale ale pielii. Capătul de tratament în formă de tip-creion permite accesul şi tratarea unor zone mai delicate cum ar fi pliurile nasului, zonele de sub ochi, colţurile gurii.

Inainte de sedinta de microdermabraziune se curata tenul cu atentie cu produse profesionale. In cazul unui ten deshidratat, se aplica o crema hidratanta. Se folosesc dischete abrazive cu pulbere de diamant hipoalergenice, de unica folosinta. Selectarea tipului de abraziune a dischetei se stabileste in functie de rezultatele urmarite.

Rezultate microdermabraziune

Microdermabraziunea este complet nedureroasă si se desfasoara in conditii de maxima siguranta. Rezultatele sunt vizibile încă de la prima şedinţă:

– regenerare celulară şi tisulară;

– accelerarea producţiei de colagen şi elastină;

– curăţarea tenului şi redarea luminozităţii;

– atenuarea instantanee a ridurilor;

– curăţarea şi decongestionarea ţesuturilor;

– eliminarea petelor, comedoamelor, coşurilor;

– tratarea acneei;

– uniformizarea zonelor decolorate inestetic;

– accelerarea hidratării naturale a tenului;

– uniformizarea cicatricilor superficiale.

Avantaje microdermabraziune

– Tratamentul este nedureros – nu necesită anesteziere

– Poate fi repetat la intervale scurte

– Tratament simplu şi rapid, nu necesita perioada de recuperare

– Rezultate vizibile instant

Microdermabraziunea este recunoscuta in cosmetica facial ca unul dintre cele mai eficiente metode de curatare, reimprospatare si refacere a supletii tenului.

Exista efecte secundare la microdermabraziune?

Tratamentului tenului cu microdermabraziune nu prezinta efecte secundare. La sfarsitul sedintei tenul poate inregistra o usoara inrosire (eritem) a zonei tratate. Pentru eliminarea inrosirii se aplica (daca este cazul) o crema decongestionante cu puternici factori de hidratare. Recomandam sa nu va expuneti razelor UV imediat dupa efectuarea sedintei demicrodermabraziune.

Contraindicatii microdermabraziune

Nu exista contraindicatii. Se recomanda totusi evitarea zonelor cu afectate de cuperoza sau cu rani deschise / acnee purulenta.