Tratament:

Nu există în prezent nici un tratament cunoscut pentru psoriazis. Cu toate acestea, există mai multe opțiuni de tratament disponibile. Tratamentul are ca scop incetinirea cresterii rapide a celulelor pielii si reducerea inflamației.

Medicatie:
Tratamentul pentru un psoriazis usor, este de obicei format din creme, unguente si lotiuni pentru a mentine pielea hidratata. Pentru cazuri mai severe, se intervine cu medicamente, cum ar fi compuși de vitamina D, corticosteroizi, anthralin sau retinoizi.

Fototerapie:
Un alt tratament disponibil pentru psoriazis ce afectează mai puțin de 20% din corp, este fototerapia. In timpul fototerapiei, zonele afectate sunt expuse la ultraviolete intense A sau B (UVA, UVB). 

Preventie:

Nu există nici o modalitate de a preveni psoriazisul, dar poate fi ameliorat prin respectarea următoarelor linii directoare:
Menține pielea hidratata.
Evita zonele cu climă rece sau extrem de uscata. In timp ce vremea rece poate face simptomele psoriazisului mai rau, uneori caldura si umiditatea pot ameliora simptomele.
Limitarea consumului de alcool și fara fumat. Consumul de alcool poate provoca simptome la semnal luminos, iar fumatul poate face psoriazisul mai sever, sau poate cauza ca simptomele sa dureze mai mult.