După o anumită vârstă, pielea își pierde fermitatea și apar inesteticele riduri, care nu afectează doar tenul, ci și pielea de pe gât sau din zona decolteului.

Zonele corpului care intră în permanență în contact cu soarele sunt puternic afectate, iar îmbătrânirea prematură a pielii poate fi o consecință a acestui lucru. Astfel, tot mai multe femei se plâng că pe măsură ce înaintează în vârstă, pielea de pe gât și din zona decolteului îți pierde fermitatea și își fac apariția inesteticele riduri. Acestea pot deveni deranjante din cauza impactului vizual, motiv pentru care doamnele caută tot felul de metode prin care să le atenueze sau chiar să le facă să dispară.

Gâtul și decolteul sunt zone delicate ale corpului și arată vârsta reală a unei femei. Există numeroși factori care afectează aceste părți ale corpului și de aceea este necesar să prevenim anumite probleme ce pot deteriora aspectul exterior, prin aplicarea unor tratamente cosmetice și de îngrijire ce au rolul de a tonifia pielea și contribui la restaurarea structurii acesteia. Principalii factori care îmbătrânesc pielea gâtului și decolteului sunt: vârsta, consumul de alimente bogate în grăsimi, fumatul, alcoolul, scăderea bruscă în greutate, hormonii estrogeni, acțiunea nocivă a soarelui, predispoziția genetică.

Pielea gâtului și decolteului este subțire și delicată, una din cele mai vulnerabile zone a corpului. Are mai puțin țesut adipos și glande sebacee decât cea a feței, astfel se usucă mai repede și este predispusă la îmbătrânire prematură și un aspect inestetic (își pierde din fermitate și formează riduri). De asemenea, pielea gâtului îmbătrânește mai repede și din cauza mușchilor care nu sunt atașați la structurile osoase și astfel nu asigură o mare flexibilitate, iar fluxul sanguin este destul de lent în comparație cu cel al feței.

După vârsta de 40 de ani apar riduri vizibile care din păcate nu se pot ascunde cu machiaj cum se întâmplă pe pielea feței. De aceea este necesar să se aplice anumite tratamente de îngrijire care să mențină aspectul proaspăt și tânăr al acestei zone.